Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΚΟΠΗ 4%ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000 ΕΥΡΩ ΦΕΤΟΣ!!!


Κουρμαδάς Λεωνίδας|  23/09/2013 - 12:52 μμ
Γραμμική μείωση της τάξης του 4% θα υποστούν όλες οι άμεσες ενισχύσεις άνω των 2.000 ευρώ φέτος, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Κομισιόν ώστε να χρηματοδοτηθεί το νέο αποθεματικό κρίσεων.
Αρχικά η Κομισιόν είχε προτείνει η μείωση να εφαρμοστεί σε όσες εκμεταλλεύσεις εισπράττουν από 5.000 ευρώ και πάνω. Ωστόσο, όπως αναφέρει το γερμανικό σάιτ topagrar.com, η πρόταση αυτή σκόνταψε στις αντιδράσεις κυρίως της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία υποστήριξε ότι μια τέτοια ρύθμιση θα ευνοούσε υπέρμετρα εκείνα τα κράτη μέλη που έχουν μικρό αγροτικό κλήρο.

Έτσι τελικά η περικοπή θα εφαρμοστεί σε όλες τις εκμεταλλεύσεις που λαμβάνουν από 2.000 ευρώ και πάνω.  Και καθώς θα συνεισφέρουν χρήματα περισσότερες εκμεταλλεύσεις, η μείωση περιορίζεται από το 4,98% που είχε προταθεί αρχικά, στο 4%.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται ο μηχανισμός της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, με σκοπό να χρηματοδοτηθεί το νέο αποθεματικό ταμείο για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Από το 2015, η το ταμείο θα χρηματοδοτείται με παρακράτηση ενισχύσεων άνω των 2.000 ευρώ που θα γίνεται στην αρχή του κάθε οικονομικού έτους. Τα κονδύλια που δεν χρησιμοποιούνται για μέτρα αντιμετώπισης κρίσεων θα επιστρέφονται στους γεωργούς το επόμενο έτος. Για την πρώτη χρονιά, η «προίκα» του  αποθεματικού έχει οριστεί στα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Αgronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΟΥΜΠΟΪΔΕΣ ΣΤΟ ΓΟΝΙΜΟ ΤΟΥ 60.......ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

  Καουμπόιδες με τα όπλα