Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠ ΤΟ ΓΟΝΙΜΟ, ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑN ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

 Ο Οδυσσέας Τ.(αριστερά στην φώτο)που έχει καταγωγή απο το Γόνιμο και το Ακριτοχώρι(οι μεγαλύτεροι τον θυμάστε αφού σχολείο πήγε στο Γόνιμο)μας έδειξε για μια φορά ακόμα την μεγάλη του αγάπη,τρέλα,λατρεία για τον ΠΑΟΚ και ακολούθησε την αγαπημένη μας ομάδα και στο Καζακστάν,με το paok club francfurt! 
 Κάτοικος Φρανκφούρτης ο Οδυσσέας και απο τα ιδρυτικά μέλη του club paok της πόλης,ακολουθεί σχεδόν σε όλα τα ευρωπαικά παιχνίδια την ομάδα!!
Εδώ αγκαλιά με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


"Πριν μερικές εβδομάδες ακόμα ένα σύγχρονο Θαύμα του γέροντος Παϊσίου έλαβε χώρα σε ένα μικρό χωριό των Σερρών.
 Το περιέγραψε στον υποδιάκονο Αμφιλόχιο, του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Σερρών, ο βιώσας το Θαύμα Παντελής Κ.

Ο Παντελής 18 ετών, νέος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, είχε ένα τρομερό ατύχημα με το μηχανάκι του λίγο πιο έξω από το χωριό του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να πάθει εγκεφαλική διάσειση. Πιθανότατα ήταν υπό την επίρροια ουσιών γιατί παρόλο που ήταν σε προγράμματα αποτοξίνωσης,το δαιμόνιο αυτό της ηρωίνης δεν έλεγε να βγει από μέσα του.

Μπήκε εσπευσμένα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών με κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις. Οι γιατροί τον είχαν σε καταστολή και μετά και από ενδονοσοκομειακή μόλυνση ήταν σε κώμα με τελική γνωμάτευση ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Οι γιατροί μην έχοντας άλλα μέσα στη διάθεσή τους, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν στην χαροκαμένη μητέρα του ότι είναι στα χέρια του Θεού.

Η ημερομηνία της τελικής γνωμάτευσης για εγκεφαλικό θάνατο ήταν η 13η Ιουλίου. Σε 1 ημέρα ο γιος της θα έκλεινε τα 18 του χρόνια,και αντί να μπει στην ενήλικη ζωή, τον έβλεπε στο κρεβάτι να παλεύει, όχι για τον γνωστό αγώνα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών, αλλά τελείως άμεσα για την επιβίωσή του.

Η αξιαγάπητη Κυρία Αναστασία δε το έβαλε κάτω.Με την προτροπή του Άγιου πνευματικού της , παππούλη Αθανάσιου,πήρε το ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα και κατευθύνθηκε προς την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Γνώριζε για το μεγαλείο του γέροντα - Παϊσίου , δε γνώριζε όμως ότι εκείνη την ημέρα 14 Ιουλίου συμπληρώνονταν 18 χρόνια από την κοίμηση του γέροντα.

Όταν έφτασε και είδε τη λαοσύναξη απόρησε,αλλά όταν της είπαν ότι ο γέροντας πέθανε την ίδια μέρα που γέννησε τον μονάκριβο γιο της κόντεψε να λιποθυμήσει. Ένιωσε κάτι που δεν μπορεί ακόμα να περιγράψει. Μια ένωση με το Θείο, την αύρα του γέροντα και γενικά ότι κάτι καλό θα βγει.

Παρ' όλη την κρισιμότητα της κατάστασης του γιου της, δε το χρησιμοποίησε σαν αιτία και περίμενε με ταπείνωση και γονατιστή πάνω από 4 ώρες μέχρι να έρθει η σειρά της να προσκυνήσει το μέρος όπου κοιμάται ο γέροντας Παΐσιος.

Προσευχήθηκε για το σπλάχνο της και πήρε λίγο χώμα από το μνήμα, το οποίο χώμα το πήγε στον πνευματικότης, και ο οποίος αφού το διάβασε,έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο φυλακτό. Η κυρία Αναστασία έτρεξε στο νοσοκομείο και το εναπόθεσε κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού της.
Το ίδιο κιόλας βράδυ είδε στον ύπνο της τον Γέροντα Παΐσιο να της λέει "Μη φοβάσαι, θα γίνει καλά ο Παντελής".

Το επόμενο πρωί ο Παντελής συνήλθε υγιέστατος κάτι που οι γιατροί αδυνατούσαν να εξηγήσουν. Μια έντονη ευωδία είχε κατακλύσει το δωμάτιο και αργότερα διαπίστωσαν ότι αυτή η μυρωδιά, προέρχονταν από το μαξιλάρι του Παντελή, στο οπoίου η μητέρα του είχε τοποθετήσει κρυφά το φυλαχτό με το χώμα από τον τάφο του Γέροντα. Το μόνο που θυμάται ο Παντελής από το λήθαργο του, είναι η φιγούρα ενός μαυροφορεμένου γέροντα να του λέει: 'άντε σήκω παλικάρι μου να πας στη μαμά σου. Τα κόλλυβα σου δε τα έχεις στο ζωνάρι. Θα αργήσουμε να τα φάμε'.

Ο Παντελής από εκείνο το πρωϊ έχει μια αποστροφή για τα ναρκωτικά και υγιέστατος διαβάζει και προσπαθεί να μπει στο πανεπιστήμιο. Εξομολογείται στον πνευματικό της μητέρας του και θέλησε να μοιραστεί το θαύμα που βίωσε η οικογένεια του, με τον υποδιάκονο Αμφιλόχιο.

"Ο Θεός μερικές φορές, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει με το καλό, του δίνει μια δοκιμασία, για να συνέλθει. Αν δεν υπήρχε λίγος πόνος, αρρώστιες κ.λ.π., θα γίνονταν θηρία οι άνθρωποι· δεν θα πλησίαζαν καθόλου στον Θεό."

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΛΕΣ

 Άργησε φέτος περίπου ένα μήνα,απ ότι πέρυσι,να έρθει ο χειμώνας στο Μπέλες και γενικά στη χώρα μας....όμως ήρθε!!
Πολύ κρύο σήμερα, με τις όμορφες εικόνες του βουνοὐ να σε κάνουν να πίνεις ένα ζεστό καφέ με μεγαλύτερη ευχαρίστηση!!!

Χιόνια και για τον Όρβηλο,το βουνό δίπλα απο το Αχλαδοχώρι.
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!!

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΒΥΡΩΝΕΙΑ-ΣΑΛΑΜΙΣ ΓΟΝΙΜΟΥ 1-2

Στο ντἐρμπι της αγωνιστικής, η Σαλαμίνα πέρασε νικηφόρα και απο την Βυρώνεια με 1-2.
Η ομάδα του Γονίμου που ήταν καλύτερη στο β ημίχρονο,έχασε πολλές ευκαιρἰες για να δώσει στο σκόρ μεγαλύτερη διάσταση!
Τα γκόλ πέτυχαν οι Μουτίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Γκέκας έκανε το 2-0,ενώ για την Βυρώνεια μείωσε ο Βέλκοφ!
Περίπου 50 ηρωικοί φίλαθλοι της Σαλαμίνας,έδωσαν δυναμικό παρόν βοηθώντας τις προσπάθειες της ομάδας!
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΟΥΤΙΔΗ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΑΟΥΛ....

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤEΣT DNA ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΟΝΙΑ


Τα οστά που βρέθηκαν στο Όρος Μπέλες,ανήκουν τελικά στην αγνοούμενη απο το Ν.Πετρἰτσι,την οποία έριξε στο γκρεμό συγχωριανός της!
Μετά λοιπόν απο την ταυτοποιησή τους,''τελειὠνει''η αγωνία των συγγενών της,που τους βασάνιζε για 6 μήνες!
Στη φωτογραφία το σημείο που βρέθηκε η αγνοούμενη.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ''ΟΙΚΟΠΕΔΟ'' ΤΗΣ ΓΗΣ

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.

Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! 

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.

Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.

Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!

Εμείς ερωτάμε…. ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους….

Tο κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο,λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουνε εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.
Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του  εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!

Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω, εμπεριέχονται 48 εκατ. τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι): 960τετράκις εκατομμύρια δολ.!!!!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000 Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκ. δολ.!!!!) 

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ...
Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία...

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΛΑΜΙΣ ΓΟΝΙΜΟΥ-ΧΡΥΣΟΧΩΡΑΦΑ 6-0

 Με νέα εμφάνιση και με δεύτερη διαφήμιση στο πίσω μέρος της φανέλας,αγωνίστηκε η Σαλαμίνα κατά της ομάδας των χρυσοχωράφων,την οποία και νίκησε με 6-0.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΟ ΓΟΝΙΜΟ ΤΟ 1961

Είναι η κηδεία του Κραμπἀση Ευάγγελου,εκ των πρώτων ιδιοκτητών καφενείου στο Γόνιμο!
Οι φωτογραφίες είναι στο κέντρο της πλατείας(πίσω βλέπεται το σχολείο)και απο το σπίτι!
Με μια πρόχειρη ματιά αναγνώρισα τούς:1 Τσακίρης Φίλιππος
2 Νικολαίδης Παναγιώτης και δίπλα του ο Τσοπαγγελάκης Απὀστολος
3 Χουίδης Θεόδωρος
4 Καραμπάσης Νικόλαος
5 Μαργαρίτης Τριαντάφυλλος
6 Τοπούζης Κυριάκος
7 Τοπούση Χριστίνα
8 Τοπούζη Λαμπρινή. 


Τα χρόνια εκείνα κάτω απο την γλώσσα του νεκρού,έβαζαν ένα νόμισμα(κάποιοι και λίρα)όπου σύμφωνα με πανάρχαιο έθιμο,ηταν η πληρωμή του βαρκάρη,για να μεταφέρει τον νεκρό στον Άδη!!

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Τέλος στην αγωνία των γονιών του και των φίλων έδωσε το απόγευμα ο 24χρονος φοιτητής από τη Μυτιλήνη που αγνοούνταν από τη Δευτέρα.
Μετά από τέσσερις ημέρες εξονυχιστικών, αλλά άκαρπων ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, της ΕΜΚΑΚ της πυροσβεστικής και ομάδων ορειβατών και κυνηγών, ο 24χρονος φοιτητής επέστρεψε σώος και αβλαβής στο σπίτι του, ομολογώντας πως περιπλανήθηκε για μέρες μέσα στο άλσος της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.
Οι λόγοι που ώθησαν τον 24χρονο φοιτητή να εξαφανιστεί, παραμένουν άγνωστοι.
www.newsbomb.gr

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΟΚΟΣ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ

 Ο κρόκος γνωστός και με τις ονομασίες ζαφορά και σαφράνι είναι φυτό από το οποίο παράγεται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά που υπάρχουν στον κόσμο. Το σαφράν(ι) προέρχεται από τον ύπερο του άνθους του φυτού κρόκος, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Κρόκος ο ήμερος.
Στην ελλάδα καλλιεργείται σε περιοχές της Κοζάνης και ιδιαίτερα στο χωριό που φέρει και το ονομά του!

Η ιστορία του κρόκου ξεκινάει από την Ανατολή. Αναφορές χρήσης του φυτού αυτού βρίσκονται στην Μικρά Ασία καθώς και στην Αρχαία Αίγυπτο όπου χρησιμοποιούνταν ως αρωματικό από την βασίλισσα Κλεοπάτρα και από άλλους Φαραώ ως αρωματική και σαγηνευτική ουσία. Διαδεδομένη ήταν η χρήση του και σε ναούς και ιερά μέρη ως αρωματική ουσία. Η χρήση του κρόκου απαντάται στην Μινωϊκή αλλά και στην Κλασική Ελλάδα όπου χρησιμοποιούνταν ως αρωματικό καθώς και ως χρωστική ουσία. Τοιχογραφίες που παρουσιάζουν λουλούδια κρόκου μπορεί κανείς να βρει στις ανασκαφές των Μινωϊκών Ανακτόρων. Επίσης χαρακτηριστική είναι η τοιχογραφια με τις κροκοσυλλέκτριες που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών Στους αρχαίους Έλληνες ήταν γνωστές και οι φαρμακευτικές ιδιότητες του κρόκου καθώς το χρησιμοποιούσαν για να καταπολεμήσουν την αϋπνία και τα δυσάρεστα αποτελέσματα του μεθυσιού από το κρασί. Επίσης χρησιμοποιούνταν ως άρωμα στα λουτρά αλλά και ωςαφροδισιακό. Οι Άραβες χρησιμοποιούσαν τον κρόκο ως αναισθητικό και είναι αυτοί που το εισήγαγαν στην Ισπανία τον δέκατο αιώνα. Αποτέλεσε βασικό συστατικό πάνω στο οποίο χτίστηκε η Ενετική αυτοκρατορία καθώς ήταν ένα από τα εμπορικά κέντρα. Σήμερα χρησιμοποιείται σε όλο το κόσμο στην ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία καθώς και ως μέρος διαφόρων διασήμων πιάτων όπως για παράδειγμα η ισπανική παέγια.

ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

Απο κακό χειρισμό του τρακτἐρ του που πάτησε σε απότομο κενό σημείο,καταπλακώθηκε ένας
"80χρονος"που πήγε να βοηθήσει στο μζεμα της ελιάς.
Τυχερός μέσα στην ατυχία του,αφοὐ  το τρακτέρ πλάκωσε τα πόδια του με αποτέλεσμα μόνο τον τραυματισμό του!
Συγγενείς του κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο,αφού προηγουμένως για τον απεγκλωβισμό του εἰχαν φτάσει στο σημείο ἀνδρες της  πυροσβεστικής!
Το θέμα είναι οτι 80χρονος και τρακτέρ και γενικά όχημα.....νομίζω ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ 23ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Αγνοείται η τύχη 23χρονου Σερραίου φοιτητή ο οποίος από το πρωί της Τετάρτης δεν έχει δώσει σημεία ζωής με αποτέλεσμα οι οικείοι του να ανησυχήσουν και να ειδοποιήσουν τις αρχές. Για τον εντοπισμό του νεαρού επιστρατεύτηκαν η Αστυνομία, κλιμάκιο των ΕΚΑΜ αλλά και η Πυροσβεστική με τις έρευνες που εστίασαν στον ορεινό όγκο του Λαίλιά, στην Κοιλάδα των Αγίων Ανάργυρων αλλά και τον Κουλά.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ

Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση της ηλικιωμένης από τα Θερμά της Νιγρίτας Σερρών που αναζητούσε η εκπομπή  «Φως στο Τούνελ» και το Silver Alert.
Το κρανίο που εντόπισε βοσκός πριν μερικές εβδομάδες σε χαράδρα κοντά στο χωριό, ανήκει τελικά στην Στυλιανή Χαραλαμπίδου, 74 χρόνων, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα.
Η άτυχη γυναίκα είχε χαθεί στις 5 Σεπτεμβρίου από το σπίτι της. Δεν βρέθηκαν στον τόπο άλλα στοιχεία της και οι Αρχές πιστεύουν ότι την κατασπάραξαν τα άγρια ζώα.


ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ

Σοκ προκαλεί η ομολογία του δράστη στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών.


Ο 62χρονος φίλος της Ελένης Μπόνια και συγχωριανός της, περιέγραψε ατάραχος πως οδήγησε στο θάνατο την άτυχη γυναίκα.
Επέλεξε το συγκεκριμένο απόκρημνο σημείο στο όρος Μπέλες που θυμίζει Μετέωρα, και την έσπρωξε ζωντανή στο γκρεμό. Την οδήγησε στη δασική περιοχή της Βυρώνειας δήθεν για να κουβεντιάσουν, διαπληκτίστηκαν γιατί είχαν όπως ισχυρίστηκε προσωπικές διαφορές και την έστειλε στο θάνατο.
Ήταν τόσο απόκρημνος ο γκρεμός με κλήση 95%, που κλήθηκαν άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη ειδικά εκπαιδευμένοι στην καταρρίχηση. Δέθηκαν με ιμάντες και σε πολύ μεγάλο βάθος κατάφεραν να εντοπίσουν ένα μεγάλο τμήμα του κρανίου της και δύο οστά. Τα ευρήματα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. που εδρεύουν στην Αθήνα, για να γίνει ταυτοποίηση μέσω DNA. Το σημείο το υπέδειξε στους αστυνομικούς ο ίδιος ο δράστης, μετά την ομολογία του.
Η δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης  ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί της Κυριακής και σ΄αυτήν πήραν μέρος τριάντα αστυνομικοί από την Ασφάλεια και την Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής των Σερρών, πυροσβέστες, εθελοντές και άνδρες της ΕΜΑΚ  βοηθούμενοι από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.
Στο σημείο βρισκόταν από το πρωί η κάμερα του "Τούνελ" με συγγενείς της Ελένης Μπόνια 52 χρόνων, από το Νέο Πετρίτσι Σερρών. Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί από την πλατεία του χωριού της το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μαίου.

Η επιμονή του "Τούνελ"
Η εκπομπή από την πρώτη στιγμή των ερευνών της, εντόπισε τις αντιφάσεις του φίλου της που μίλησε στην κάμερα του "Τούνελ" και ενημέρωσε τις Αρχές. Ο ίδιοςπαραδέχτηκε στην εκπομπή ότι την κάλεσε στο τηλέφωνο λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί και εμφάνισε σαν άλλοθι την οικογένεια του. Είπε ότι εκείνη την ημέρα δεν βγήκε καθόλου από το σπίτι του και δεν γνώριζε τι συνέβη στη μητέρα των δύο παιδιών. Οι μαρτυρίες που έφτασαν και την περασμένη Παρασκευή, συνέβαλαν στο να ανοίξει ο δρόμος για την εξιχνίαση της δολοφονίας και όχι σκηνοθετημένης εξαφάνισης από την ίδια την αγνοούμενη, όπως πίστευαν αρχικά όλοι.
Το "Τούνελ" επισήμανε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του δράστη. Οταν είδε τη φωτογραφία της Ελένης Μπόνια στις ανακοινώσεις που σε πρώτη φάση έκανε η εκπομπή, επικοινώνησε ανώνυμα από καρτοτηλέφωνο με τους συγγενείς της, ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος της Ελένης, βρίσκονται μαζί στη Γερμανία και για το λόγο αυτό να μην την ψάχνουν.

Η εκπομπή επέμενε, έπεισε τους συγγενείς ότι κάτι άλλο σοβαρό συμβαίνει και με τη σύμφωνη γνώμη τους προχώρησε σε βαθύτερη έρευνα που έφερε στο φως τη δολοφονία. Όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν και από τις δικές τους έρευνες τι κρυβόταν πίσω από την εξαφάνιση, έλαβαν δείγμα DNA από το γιο της, τον πατέρα της και πήραν προσωπικά της αντικείμενα από το σπίτι της.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΙΜΗΣΗ-ΣΑΛΑΜΙΣ ΓΟΝΙΜΟΥ 0-4

Μετά απο το στραβοπάτημα και την ισοπαλἰα στην Κεσσάνη,η Σαλαμίνα επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας την ομάδα της Κοίμησης με 4-0.
 Η ομάδα του Γονίμου παραμένει μόνη πρώτη και οδηγεί τον Α όμιλο της Β Ε.Π.Σ.Σ.
Τα γκόλ οι:Καλαιτζίδης,Ευθυμιάδης,Μουτίδης και Παπαδόπουλος.

ΝΕΚΡΗ Η ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ν.ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΥΣΕ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ

Το φόνο 52χρονης από το Ν.Πετρίτσι Σιντικής, που αγνοείται από τον περασμένο Μάιο φέρεται να ομολόγησε 62χρονος συγχωριανός της που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

Ο 62χρονος, αργά το απόγευμα κατά τη διάρκεια της προανάκρισης στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία της αγνοούμενης 52χρονης, μητέρας δύο παιδιών, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει υποδείξει και ένα βραχώδες, απόκρημνο σημείο, μέσα στις χαράδρες του όρους Μπέλλες όπου έκρυψε το πτώμα της.

Τα τελευταία ίχνη ζωής της 52χρονης από το Ν.Πετρίτσι ήταν στις 26 Μαΐου, όταν πήρε γλυκά από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς της, για να επισκεφθεί, όπως είπε τότε, σε συγγενείς και φίλους, τον πατέρα της στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου νοσηλευόταν.

Δεν έφτασε όμως ποτέ στον προορισμό της. Μετά από έξι μήνες εξονυχιστικών ερευνών, πληροφορίες και μαρτυρίες κατοίκων του μικρού χωριού, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών έφθασε στα ίχνη του 62χρονου που φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, ενώ αύριο πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Σερρών.
Εξάλλου άνδρες της ΕΜΑΚ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών πρόκειται να βρεθούν νωρίς το πρωί στο δύσβατο σημείο που υπέδειξε ο 62χρονος για να ξεκινήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης μητέρας.
newsbomb.gr

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΒΕΡΜΟΥΤ MARTINI ΤΟΥ 1969


Απο την εποχή που διασκέδαζαν στα...clubs οι γονείς μας το MARTINI που βλέπεται!
Δεν άντεξα και το άνοιξα,αν και στην αρχή πίστευα οτι θα είναι χαλασμένο,τελικά δοκιμάζοντας διαπίστωσα οτι η γεύση ειναι ίδια και μόνο το χρώμα εχει γίνει πιο σκούρο!
Αν ήταν ουίσκι πως θα λεγόταν; 44αρι;;
Τώρα σειρά έχουν τα κονιάκ της ίδιας εποχής που έχω,γιατί χειμώνας έρχεται και είναι μια καλή λύση για να ζεσταθείς....μην χαλάσουν κιόλας!!!
Στο κουτί οι πληροφορίες γραμμένες στην καθαρεύουσα και η ημερομηνία.
Πώς να αγοράσεις ποτό σήμερα με τις τιμές που έχουν!!!
ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.....

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ:Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

zerbbb
Ήταν παραμονές Χριστουγέννων του 1908, 23 του Δεκέμβρη, όταν στην Περαχώρα, λίγο έξω απ’ το Λουτράκι, γεννιόταν ένας μεγάλος ηθοποιός. Ο Παντελής Ζερβός. Τεσσάρων ετών ήταν όταν έχασε τη μητέρα του κι οκτώ τον πατέρα του.   Οι συγγενείς τότε τον έκλεισαν στο Τζάνειο ορφανοτροφείο. Δεν άντεξε πολύ. Πιτσιρίκος ακόμη προτίμησε να δουλεύει το πρωί σε καφενείο στον Πειραιά, να πηγαίνει νυχτερινό σχολείο και το βράδυ να πουλάει λεμονάδες και πορτοκαλάδες στους διψασμένους Πειραιώτες. Όταν τέλειωσε το σχολείο κατετάγη στο Βασιλικό Ναυτικό και προήχθη σε αρχινοσοκόμο! Έλα όμως που τραγουδούσε καλά κι έτσι, όταν του είπαν πως στη Λυρική Σκηνή αναζητούσαν νέα ταλέντα, πήρε μέρος και τα κατάφερε. Την εποχή εκείνη ο Κάρολος Κουν ξεκίναγε δειλά τη δραματική σχολή του. Μια μέρα ενώ συζητούσε με τους μαθητές του άκουσε απ’ έξω ένα ηχηρό γέλιο. Βγήκε και είδε έναν ναύτη. Ήταν ο Παντελής Ζερβός.
Ο Κουν τον ρωτάει: “Θέλεις να παίξεις στο θέατρο;»
«Φυσικά», απαντάει ο Ζερβός με τη γαλανόλευκη στολή. Εμφανίσθηκε στη σκηνή το 1933 και συνεργάστηκε με τους καλύτερους θιάσους της εποχής του. Έπειτα ήρθε ο κινηματογράφος, οι 70 ταινίες και το πρώτο βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1960 για τον ρόλο του παπα-Φώτη στην ταινία Μανταλένα.
Η κόρη του κάτω από τα ερείπια
Η γυναίκα του ήταν Σαντορινιά και μαζί έκαναν τρεις κόρες. Το καλοκαίρι του 1956 η οικογένειά του βρισκόταν στη Σαντορίνη για διακοπές. Εκείνος δεν ήταν μαζί τους, γιατί έπαιζε στην Επίδαυρο. Κάπου εδώ είναι η αρχή του δράματος, που έμελλε να στιγματίσει όλη την υπόλοιπη ζωή του. Ο σεισμός του 1956, που ισοπέδωσε το νησί, έθαψε κάτω από τα ερείπια τη μικρή κόρη του, την Ευδοξούλα, σε ηλικία 12 ετών. Η γυναίκα του κι οι άλλες δυο κόρες πρόλαβαν και βγήκαν απ’ το σπίτι και σώθηκαν. Το βράδυ, την ώρα που έμπαινε στο θέατρο, κάποιος συγγενής τον σταμάτησε και του είπε: «…σκοτώθηκε η Ευδοξούλα». Βγήκε στη σκηνή κι έπαιξε, κάνοντας τον κόσμο να γελάσει. Όταν τέλειωσε, υποκλίθηκε, τον μπιζάρισαν, ξαναβγήκε στη σκηνή, υποκλίθηκε ξανά και μετά το όγδοο μπιζ, όταν μπήκε μέσα, λιποθύμησε. Το δράμα όμως είχε και συνέχεια. Όταν μετά από τρία χρόνια έγινε η εκταφή, διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι είχε θαφτεί ζωντανό! Το κατάλαβαν γιατί ο σκελετός του παιδιού δεν ήταν ανάσκελα, αλλά στο πλάι και με το στόμα ανοιχτό. Προφανώς είχε τραυματιστεί κι όταν συνήλθε προσπάθησε να πάρει ανάσες, αλλά πέθανε από ασφυξία. Ο Παντελής Ζερβός κράτησε για πάντα μέσα του αυτό το μυστικό, ακόμα κι απ’ τη γυναίκα του. Το εξομολογήθηκε λίγο πριν από το τέλος του, σε κάποια συνέντευξη: «Εκείνες τις τραγικές μέρες στο νησί  όποιον σκουντούσαν και δεν σάλευε τον έθαβαν», είπε.
Ήταν ακριβώς όπως τον φανταζόμασταν. Ένας στοργικός πατέρας, ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης, ένας δοτικός άνθρωπος, ένας εξαιρετικός καρατερίστας κι ένας ανεκτίμητος θεατρίνος που, στα 73 του χρόνια, ένα παγωμένο πρωί του Γενάρη του 1982, πήρε την απόφαση ν’ αφήσει την ενδοχώρα και να γυρίσει για πάντα στα χώματα που τον γέννησαν. Εκεί… στην Περαχώρα.
της ΜΑΡΩΣ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ, συγγραφέως του βιβλίου «Σκηνής απόντες»
www.mixanitouxronou.gr

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΖΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ

Είμαστε στην περίοδο της συλλογής του κάστανου και όσοι θέλουν να μαζέψουν μόλις που προλαβαίνουν!
Τα κάστανα είναι καρπός που αρέσει σε πολύ κόσμο,πολύ πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και τρώγονται συνήθως ψητά!
Βέβαια στο βουνό υπάρχουν για να τρέφονται οι αγριόχοιροι,αλλα απο τον άνθρωπο δεν γλιτώνουν ούτε τα κάστανα ούτε τα γουρούνια....
 Το περίβλημα του καρπού μοιάζει με τον αχινό και πέφτει απο το δέντρο μόνο οταν έχει ωριμάσει.
 Τα περισσότερα κάστανα τα βρίσκεις χωρίς το περίβλημα, σε όσα όμως δεν έχουν ανοίξει πρέπει να φερθείς.....με το γάντι!!
Δεν είναι πολλά τα σημεία που υπάρχουν καστανιές και δεν τις βρίσκεις εύκολα, γι αυτό πρέπει να πας "συστημένος"απο τους γνώστες του βουνού!

ΚΑΟΥΜΠΟΪΔΕΣ ΣΤΟ ΓΟΝΙΜΟ ΤΟΥ 60.......ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

  Καουμπόιδες με τα όπλα