Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

''ΘΕΡΜΟ''ΓΕΝΑΡΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Θερμός» αναμένεται να είναι ο Γενάρης με την έλευση του νέου έτους, καθώς οι αγρότες εμφανίζονται να είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με μπλόκα ανά την Ελλάδα, αντιδρώντας στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.
Συγκεκριμένα, στην καρδιά του καρδιτσιώτικου κάμπου με αγρότες από όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων. Μετά από εισήγηση του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), Βαγγέλη Μπούτα, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχουν στηθεί μπλόκα σε όλη την επικράτεια, όπου κάθε περιοχή θα έχει αποφασίσει από πριν σε ποια σημεία αυτά θα βρίσκονται.

Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων, τονίστηκε επίσης πως οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, συντονισμένα και οργανωμένα, ενώ ο κ. Μπούτας αναφέρθηκε εισαγωγικά στην πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο με τον αρμόδιο υπουργό και τα όσα συζητήθηκαν. «Βρήκαν παπά, δηλαδή Τσίπρα-Καμένο να μας θάψουν. Ό,τι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να κάνουν το κάνουν τώρα… Να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτας. Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη της κοινής δράσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουν κοινά συμφέροντα. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεσηκώσουμε και να συσπειρώσουμε τον αγροτικό κόσμο», υποστήριξε ακόμα ο κ. Μπούτας, μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα με αγρότες απ' όλη τη χώρα, έχοντας δημιουργήσει ένα κλίμα ενθουσιασμού που διέκοπταν συχνά τους ομιλητές τα παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Ο Γιάννης Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, αναφέρθηκε στις ενημερωτικές συσκέψεις και κινητοποιήσεις που έχει γίνει μέχρι τώρα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ενώ ο Νίκος Αγγέλου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, είπε πως οι πολιτικές της ΕΕ και η Κοινή Αγροτική Πολιτική ξεκληρίζει την αγροτιά, κάνοντας λόγο για μαζικούς και διαρκείς αγώνες.

Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, αναφέρθηκε με τα πιο μελανά χρώματα στον κλάδο και στα πολλαπλά και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εκτιμώντας πως οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο.

«Η αγωνιστική απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς στο τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα αντιαγροτικά μέτρα που περιέχει αλλά και στην ΚΑΠ της ΕΕ που μειώνει ως 50% τις ενισχύσεις μέχρι το 2019, ειναι μονόδρομος», υπογράμμισε επίσης ο Ρίζος Μαρούδας, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, προσθέτοντας πως «συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας και την ομοσπονδία, με τα αιτήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στήνουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα αντιαγροτικά μέτρα - παλεύουμε για την επιβίωση μας». Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως θέλουμε πολλά ακόμα να κάνουμε, να γίνουν συσκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα και περιοδείες σε χωριά για να οργανωθεί καλύτερα όλη αυτή η κινητοποίηση.

Στη σύσκεψη παρέστη και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κουτσός, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η αγροτική παραγωγή αποτελεί μονόδρομο για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης.
ΑΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΟΥΜΠΟΪΔΕΣ ΣΤΟ ΓΟΝΙΜΟ ΤΟΥ 60.......ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

  Καουμπόιδες με τα όπλα