Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΤΑΒΕΡΝΑ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΟΝΙΜΟ

 Το πρωτο καφενειο,ταβερνα,παντοπωλειο στο Γονιμο,το μαγαζι της αξεχαστης Ζωης Τοπουζη,μαγαζι στο οποιο "διασκεδαζαν"και περνουσαν την ωρα τους παρεα με το τζουκ-μποξ οι παππουδες μας και οι πατεραδες μας.Λειτουργουσε και σαν παντοπωλειο και πουλουσε οτι χρειαζοταν καθε σπιτι,βλεπουμε το κλασσικο ομο και την διαφημιση της χλωρινης.Μαγαζι που γινοταν τα γλεντια της εποχης και μαζευοταν οι νεοι πληρωνοντας ρεφενε η αφηνοντας "φεσια"για την επομενη φορα (ζουσαν σε δυσκολα χρονια) που θα ξαναπηγαιναν.Στην φωτογραφια η κυρια ζωη με καπελο και γυαλια ηλιου,διπλα στο κασονι με της γκαζοζες,μια γυναικα με πολυ χιουμορ και καλη ψυχη οπως και ο αντρας της ο κυριος κυριακος.
Σ'αυτην την φωτογραφια η κυρια ζωη με φανταρους απο το φυλακιο που ηταν στο αναχωμα (στροφη για μεγαλοχωρι) και πιο διπλα το τζουκ μποξ.

2 σχόλια:

  1. gia su maki. me girises sta pedika mu xronia vre file!!otan pitzirikades afu den epitrepondan na bube sto kafenio, vlepame tin Lasy ( tin sira me ton skilo stin tileorasi) apo to parathiro!!ke ton idioktiti na kani ta perifima suvlakia gia to vradi opu i paterades mas tha ta trogane me uzzo , ke pezondas tavli. ftoxa xronia ala orea! exo tis kaliteres anamnisis!!
    spatovalis ioannis!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου γιαννη,φτωχα χρονια αλλα αγνα γιατι υπηρχαν ακομη ΑΝΘΡΩΠΟΙ με φιλοτιμο και μπεσα και μπορουσαν να περνανε καλα και με τα λιγα και τα απλα.Ξεχασα να γραψω για τον γαμπρο του χωριου μας τον ηλια που εστηνε τα καλοκαιρια τον σινεμα για να βλεπουν τα μελο με τον ξανθοπουλο.Χαιρετισμους στην Γερμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΟΥΜΠΟΪΔΕΣ ΣΤΟ ΓΟΝΙΜΟ ΤΟΥ 60.......ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

  Καουμπόιδες με τα όπλα